Jarní kampaň

S návratem teplých paprsků slunce a rozkvetlou přírodou se před námi otevírá brána do světa chutí a vůní, který nám přináší jaro. Naše jarní kulinářská dobrodružství vám představí širokou paletu receptů, včetně těch, které využijí bohatství sezonních surovin, jako je chřest, medvědí česnek a další lahodná zelenina. Od pikantních salátů plných jarní zeleniny po osvěžující dezerty s ovocem - naše jarní kuchařská sbírka vám pomůže objevit nové možnosti v kuchyni a okouzlit své chuťové pohárky.

Musíte si přečíst

Medvědí česnek a kde ho sbírat

Jaro se rovná medvědí česnek. Tato rostlinka totiž neroste v jiném období. Je to přírodní zázrak a j...

Vše o chřestu

Veškeré nádobí a nože z Denis Henry patří do moji základní výbavy v kuchyni.

Jak na nejlepší krémové polévky

Chcete si udělat krémovou polévku a ptáte se, jak ji uvařit, aby jí nic nechybělo? V dnešním článku ...

Jarní úklid kuchyně

A je to tady. Jaro už pomaličku prostupuje zdmi, zbarvuje přírodu a rozehřívá studené kosti. Mnozí z...

Napdis 2

S návratem teplých paprsků slunce a rozkvetlou přírodou se před námi otevírá brána do světa chutí a vůní, který nám přináší jaro. Naše jarní kulinářská dobrodružství vám představí širokou paletu receptů, včetně těch, které využijí bohatství sezonních surovin, jako je chřest, medvědí česnek a další lahodná zelenina. Od pikantních salátů plných jarní zeleniny po osvěžující dezerty s ovocem - naše jarní kuchařská sbírka vám pomůže objevit nové možnosti v kuchyni a okouzlit své chuťové pohárky.

Denis Henry je pro mne více než jen e-shop a recepty. Je to úžasný svět plný dobrého jídla, přátel, krásných zážitků z naší kuchyně a kvalitních produktů, se kterými rád vařím.

Text + video

  1. Indukční dno
  2. Jednolitá ocel
  3. integrované měřící stupnice
  4. vhodné na všechny typy sporáků
  5. lze mýt v myčce

Bude se hodit

Recepty

S návratem teplých paprsků slunce a rozkvetlou přírodou se před námi otevírá brána do světa chutí a vůní, který nám přináší jaro. Naše jarní kulinářská dobrodružství vám představí širokou paletu receptů, včetně těch, které využijí bohatství sezonních surovin, jako je chřest, medvědí česnek a další lahodná zelenina.

První obrázek

Chřest s holandskou omáčkou

Chřest je pro mne doslova králem jara. Oproti ostatním surovinám, jako je mrkev či ředkvičky, není dostupný po celý rok, ale jen určitou chvíli od konce března do konce května. Je tak potřeba si ho pořádně vychutnat.

Zobrazit recept

Druhý obrázek

Flank steak, rajčata, chřest, hrášek

Hovězí Flank steak je část pupku, není příliš vysoký a je poměrně prorostlý tukem, proto má skvělou chuť. V létě ho můžete skvěle doplnit čerstvou zeleninou a bazalkovým pestem.

Zobrazit recept

Druhý obrázek

Salát z chřestu a pomeranče

Stejně jako chřest s Maltézskou omáčkou z krvavých pomerančů je tento salát neuvěřitelně svěží. Bylo by na škodu kazit jej složitým dresingem, jelikož sami pomeranče a zrníčka z granátového jablka pustí trochu sladké štávy.

Zobrazit recept

První obrázek

Milánské risotto s chřestem a šafránem

Milánské risotto se šafránem, italsky Risotto alla Milanese, je jedno z jídel, které vařím úplně nejraději a časem se tak na blogu jistě objeví ještě Paella, risotto s hříbky nebo s telecím Ossobucem a spousta jiných receptů, které jsou s risottem spojené.

Zobrazit recept