Kuchařský nůž 20 cm Classic, Opinel
Tradiční kuchařský nůž 20 cm Classic z francouzské dílny Opinel. Tvrdost: 56-58 HRC. Rukojeť: bukové dřevo.
Kuchařský nůž by neměl chybět v žádné kuchyni. Nůž má velmi pevnou konstrukci, proto se hodí například na přípravu hovězího masa, přípravu steaků krájení zeleniny a např. také na sekání bylinek. Jde všeobecně o nejrozšířenější nůž ve všech kuchyních světa.
Nože Opinel Classic se vyrábí v tradiční dílně uprostřed Savojských Alp. V té samé dílně, ve které vznikl první nůž Opinel roku 1890. Řada Classic jsou nože s dřevěnou rukojetí z tvrdého bukového dřeva, která je připevněna pevnými nýty a čepelí z kvalitní švédské oceli Sandvik, která se vyznačuje vysokou odolností proti korozi a dlouhotrvající ostrostí.
Za zmínku také stojí to, že 95% dřeva pochází z francouzských, udržitelně řízených lesů, čímž chce Opinel zabránit negativnímu vlivu na životní prostředí.
Vlastnosti kuchařského nože Opinel Classic
- tvrdost: 56-58 HRC
- ocel: 12С27 Sandvik™ steel
- rukojeť: bukové dřevo
Několik tipů při práci s nožem Opinel, které zvýší životnost ostří
- vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
- ručně omyjte vodou a šetrným čistícím prostředkem opláchněte a ihned osušte
- pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
- skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
- používejte zásuvné bloky, magnetické lišty, a nebo ochranná pouzdra
Proč nedávat nože do myčky a raději je mýt v ruce
- příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti
- nůž může poškodit myčku
- tření o jiné předměty
- zaschlé skrvny od jídla mohou poškodit čepel nože
- příliš agresivní prostředky
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.