Kuchyňské nože
Bojujete s vařením? U krájení cibule brečíte nudou a představa porcování masa vás přímo děsí? Možná je na čase pořídit si kvalitní kuchyňský nůž! Ten totiž dovede práci v kuchyni výrazně usnadnit. Vyberte si z naší nabídky nožů Zwilling i dalších špičkových výrobců kuchyňského vybavení.
Ne nadarmo se říká, že jsou kvalitní kuchyňské nože vizitkou kuchaře. V této kategorii najdete jak kuchyňské nože, tak brusné kameny, ocílky a brousky, prkénka na krájení a další doplňky, bez kterých se v kuchyni neobejdete.
- Kuchařské nože
- Sady nožů
- Plátkovací nože
- Nože na zeleninu
- Santoku nože
- Špikovací nože
- Vykosťovací nože
- Deba nože
- Nože na chléb a pečivo
- Nože na šunku a lososa
- Japonské nože
- Outdoorové nože
- Ocílky a brousky na nože
- Brusné kameny
- Prkénka na krájení
- Tašky a pouzdra na nože
- Stojany na nože
- Nože Ballarini
- Nože Forged
- Nože Opinel
- Nože Zwilling
- Japonské nože Miyabi
- Japonské nože KAI
Další oblíbené kategorie
Kvalitní kuchyňské nože vám zajistí bezpečí i úsporu času
Nože jsme rozdělili podle druhů. Správné používání kuchyňských nožů podle jejich účelu vám zajistí lepší kulinářské výsledky a také samozřejmě snazší, rychlejší a bezpečnější přípravu pokrmů. Náš obchod Denis Henry nabízí široký výběr od nejlepších výrobců jako je Zwilling J.A. Henckels, Miyabi, Opinel nebo KAI.
Kterého výrobce kuchyňských nožů vybrat?
- Nože Zwilling vynikají důrazem na kvalitní materiál, bezpečí při krájení a celkový design.
- Japonské nože KAI jsou odrazem zkušeností při výrobě samurajských mečů, dlouholeté tradice a špičkové kvality.
- Nože Miyabi vynikají svou krásou, elegancí a propracovanými rukojeťmi z výběrového dřeva. I všechny ostatní výrobce v naší nabídce pečlivě vybíráme tak, aby nože splňovaly veškerá kritéria.
Pokud si nejste s výběrem nože jisti, pomoc naleznete v článku „Jak vybrat kvalitní kuchyňský nůž". Sledovat také můžete naši rubriku Centrum nožů, ve které najdete mimo jiné také zajímavé články o nožích.
Jak pečovat o kuchyňské nože?
Aby si nůž zachoval veškeré své kvality, je potřeba věnovat mu řádnou péči. Vyvarujte se krájení na tvrdém povrchu jako je kámen, sklo nebo porcelán. Zvolte radši klasické prkénko.
Po nakrájení surovin nůž ručně omyjte vodou, šetrným čisticím prostředkem, opláchněte a osušte. V neposlední řadě skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně před třením s jinými produkty. Nože nejlépe skladujte pomocí zásuvných bloků, magnetických lišt nebo ochranných pouzder.
Proč koupit kvalitní nůž?
Hned z několika důvodů. Tím prvním je, že nůž při správné péči vydrží desítky let, ne-li celý život. Taková investice se tak několikanásobně vrátí. Druhým důvodem je, že nůž bude lépe držet ostří, a když máte dobré ostří, snadněji se vše krájí, ať se jedná o plátky masa či přesné kostičky zeleniny. V neposlední řadě jsou kvalitní nože lépe vyvážené a pohodlně se drží, což ocení zejména profesionální kuchaři.