Nože na zeleninu
Nože na zeleninu jsou v kuchyních možná mezi všemi těmi speciálními noži na maso trochu otloukánky. Přitom kuchařům usnadní tolik práce! Proč by ani ve vaší kuchyni neměl kvalitní nůž na zeleninu a ovoce chybět?
Existuje rovnou několik druhů a velikostí a každý z nich se hodí na něco trochu jiného. V naší nabídce naleznete počínaje od malých a úzkých nožů přes loupací nebo vroubkované nože až po nože Nakiri. Ty si zaslouží extra pozornost, protože vycházejí z japonské kuchyně a jak je známo, japonští kuchaři si na přesnost a dokonalost skutečně potrpí.
Nůž na zeleninu a jeho použití
Jak už sám název napovídá, nůž na zeleninu se nejlépe hodí na čištění, loupání a vykrajování zeleniny, hub nebo ovoce jako je například kiwi nebo jahody.
Nože na zeleninu jsou zpravidla malé, lehké a dobře ovladatelné. Můžeme jen použít i na špikování masa, na nakrájení rovných plátků nebo kostek nebude však kvůli menší velikosti stačit.