Nůž na šunku a lososa 30 cm Classic, Opinel
Tradiční nůž na šunku a lososa 30 cm Classic z francouzské dílny Opinel. Tvrdost: 56-58 HRC. Rukojeť: bukové dřevo.
Nůž na lososa a šunku je někdy nazýván jako nářezový nůž. Díky své délce a pružnosti dokáže nakrájet velmi tenké plátky. Je vhodný na krájení marinovahého lososa nebo šunky od kosti.
Nože Opinel Classic se vyrábí v tradiční dílně uprostřed Savojských Alp. V té samé dílně, ve které vznikl první nůž Opinel roku 1890. Řada Classic jsou nože s dřevěnou rukojetí z tvrdého bukového dřeva, která je připevněna pevnými nýty a čepelí z kvalitní švédské oceli Sandvik, která se vyznačuje vysokou odolností proti korozi a dlouhotrvající ostrostí.
Za zmínku také stojí to, že 95% dřeva pochází z francouzských, udržitelně řízených lesů, čímž chce Opinel zabránit negativnímu vlivu na životní prostředí.
Vlastnosti nože na šunku Opinel Classic
- tvrdost: 56-58 HRC
- ocel: 12С27 Sandvik™ steel
- rukojeť: bukové dřevo
Několik tipů při práci s nožem Opinel, které zvýší životnost ostří
- vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
- ručně omyjte vodou a šetrným čistícím prostředkem opláchněte a ihned osušte
- pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
- skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
- používejte zásuvné bloky, magnetické lišty, a nebo ochranná pouzdra
Proč nedávat nože do myčky a raději je mýt v ruce
- příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti
- nůž může poškodit myčku
- tření o jiné předměty
- zaschlé skvrny od jídla mohou poškodit čepel nože
- příliš agresivní prostředky
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.