Plátkovací nože
Plátkovací nůž je typický svou dlouhou a tenkou čepel. Hodí se nejen na plátkování masa, ale využijete ho při práci s většími kusy ovoce či během čištění a krájení ryb.
Doporučit můžeme plátkovací nože Zwilling, které si svou popularitu získaly dokonalým provedením nejen po designové, ale také po funkční stránce.
Plátkovací nůž není pouze na maso
Plátkovací nůž je další typ nože, který by rozhodně neměl chybět v žádné kuchyni. Tento velmi praktický nůž se díky své dlouhé a tenké čepeli hodí na porcování hotového masa, čištění syrového masa, čištění a plátkování ryb nebo krájení jakýchkoliv plátků.
Plátkovací nože si nemůžeme vynachválit ani při práci s většími kusy ovoce.
V Japonsku tento typ nože nazývají Yanagi nebo Sujihiki a může dosahovat délky až 30 cm. Stejně jako u ostatních nožů i u plátkovacích patří japonské k naprosto špičkové kvalitě.