Nej nádobí Emile Henry: Které vyhraje u vás?

Vybíráte originální dárek k Vánocům či k narozeninám, nebo sami postrádáte pomocníky v kuchyni? Nádobí Emile Henry rozsvítí krásnými barvami a přírodní keramikou každou kuchyni a srdce kuchaře či kuchařky.

 

Keramická mini pec: Křupavý domácí chléb i bez pekárny 

keramicka forma na peceni cbleba Emile Henry

 

Pekaři používají speciální pece. Chlebová forma Emile Henry zajistí podobné podmínky i v domácí troubě. Chléb díky ní výborně chutná a má křupavou kůrku. Myslíte to s pečením opravdu vážně? Vyzkoušejte recepty na domácí pečivo podle našeho kuchaře ChefOndra.

 

Keramická forma na nejlepší francouzské koláče

kulata forma na kolac Emile Henry

 

Nádherná vůně po celé kuchyni, křupavé těsto, lehké sezónní suroviny. Zkuste v létě třeba maliny či ostružiny, v zimě jablka nebo hrušky. Koláčová forma Emile Henry z pevné keramiky se postará o rovnoměrné propečení po celém obvodu. Vlněné okraje dodají sladkému i slanému koláči profesionální vzhled. Kterou barvu formy si vyberete? Krásné jsou všechny.

 

Tajine: nevšední hrnec plný chutí

keramicky marocky hrnec tajine

 

Keramický hrnec Tajine Emile Henry představuje vůbec nejoblíbenější produkt této značky. Co je Tajine? Keramická nádoba se špičatou poklicí. Při vaření zaručuje ideální cirkulaci páry, aby z jídla neunikaly chutě ani vůně. Zdravý způsob dušení pokrmů je základem marocké kuchyně. Nejvíc ho ocení milovníci receptů z masa. Skvěle se hodí také pro dušenou rýži či tradiční kari.

 

Kulatý tác na pečení v troubě a servírování jednohubek 

Kulatý tác na pečení a servírování 37 cm, Emile Henry 

 

Hladký "kámen" na pizzu a servírovací tác v jednom je vyrobený ze žáruvzdorné keramiky. Umožňuje přípravu lahodné pizzy se zlatavou a křupavou kůrkou. Vaše pizza bude dokonale propečená jako v tradiční peci na pizzu. Tento "kámen" můžete také využít jako servírovací tác na jednohubky, chlebíčky, zákusky či na cokoliv dalšího. Jeho design nadchne doslova každého. 

 

Pekáč na Lasagne: Itálie u vás doma 

zapekaci forma na lasagne Emile Henry

 

První recept na lasagne se v knížkách objevil už na počátku 14. století. Pochází z italského města Neapol. Dnešní recept na lasagne známe hlavně jako vrstvené masové ragú s rajčaty a bešamelovou omáčkou. Variací však existuje nespočet – se zeleninou, lososem nebo skoro čímkoli, co vás napadne.

Univerzální keramický pekáč vám poslouží na mnoho způsobů. Nám se osvědčil třeba na pečené kuře nebo tradiční povidlové buchty.