Sada nožů 3 ks Classic, Opinel
Sada tří francouzských nožů Classic z francouzské dílny Opinel. Tvrdost: 56-58 HRC. Rukojeť: bukové dřevo. Obsahuje: kuchařský nůž 20 cm, filetovací nůž 15 cm, nůž na zeleninu 8 cm.
Nože Opinel Classic se vyrábí v tradiční dílně uprostřed Savojských Alp. V té samé dílně, ve které vznikl první nůž Opinel roku 1890. Řada Classic jsou nože s dřevěnou rukojetí z tvrdého bukového dřeva, která je připevněna pevnými nýty a čepelí z kvalitní švédské oceli Sandvik, která se vyznačuje vysokou odolností proti korozi a dlouhotrvající ostrostí.
Za zmínku také stojí to, že 95% dřeva pochází z francouzských, udržitelně řízených lesů, čímž chce Opinel zabránit negativnímu vlivu na životní prostředí.
Výhodný set nožů obsahuje
- kuchařský nůž 20 cm
- filetovací nůž 15 cm
- nůž na zeleninu 8 cm
Vlastnosti nožů Opinel Classic
- tvrdost: 56-58 HRC
- ocel: 12С27 Sandvik™ steel
- rukojeť: bukové dřevo
Několik tipů při práci s nožem Opinel, které zvýší životnost ostří
- vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
- ručně omyjte vodou a šetrným čistícím prostředkem opláchněte a ihned osušte
- pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
- skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
- používejte zásuvné bloky, magnetické lišty, a nebo ochranná pouzdra
Proč nedávat nože do myčky a raději je mýt v ruce
- příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti
- nůž může poškodit myčku
- tření o jiné předměty
- zaschlé skrvny od jídla mohou poškodit čepel nože
- příliš agresivní prostředky
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sady kuchyňských nožů |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
? Série: | Classic |
Použití nože: | Univerzální, Maso, Čištění masa, Zelenina, Cibule, Brambory, Ovoce, Bylinky |
Délka ostří: | 8 cm, 15 cm, 20 cm |
? Tvrdost: | 57 HRC |
Země výroby: | Francie |
Materiál rukojeti: | Dřevo |
Celkový počet kusů v sadě: | 3 |
Počet nožů v sadě: | 3 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.