Loupací nůž 7 cm Pop zelený, Opinel
Zaoblený loupací nůž na krájení Opinel Pop oceníte při čištění brambor, jahod nebo jakéhokoliv jiného ovoce a zeleniny. Tvrdost: 57-58 HRC, lakovaná habrová rukojeť.
Loupací nůž má zahnuté ostří, které oceníte zejména při čištění brambor, přípravě receptů z jahod nebo jakékoliv jiného ovoce a zeleniny. Skvěle se hodí také na loupání česneku a čištění hub. Je malý, lehký a dobře ovladatelný.
Nože Opinel Pop jsou vyrobeny z kvalitního habrového dřeva a švédské nerezové oceli Sandvik, která se vyznačuje pevností a výjimečnými antikorozními vlastnostmi. Rukojeť z habrového dřeva dodává barvě stálost a sytost a k noži je připevněna dvěma nýty.
Vlastnosti loupacího nože Opinel Pop
- vhodné na čištění brambor nebo jakékoliv zeleniny a ovoce
- zoubkovaná horní hrana
- tvrdost: 57-58 HRC
- ocel: 12С27 Sandvik™ steel
- rukojeť: lakované habrové dřevo
- barva: fialová
Dřevo na nožích Opinel
Dřevo, ze kterého se vyrábí nože Opinel, pochází z neustále obhospodařovaných francouzských lesů a nedochází tak ke zbytečnému kácení a zatěžování přírody. Hlavní dodavatel dřeva má své vlastní lesní plochy ve francouzském regionu Jura a je držitelem několika certifikátů.
Několik tipů při práci s noži Opinel, které zvýší životnost ostří
- vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
- ručně omyjte vodou a šetrným čistícím prostředkem opláchněte a ihned osušte
- pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
- skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
- používejte zásuvné bloky, magnetické lišty nebo ochranná pouzdra
Proč nedávat nože do myčky a raději je mýt v ruce
- příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození dřevěné rukojeti
- nůž může poškodit myčku
- tření o jiné předměty
- zaschlé skvrny od jídla mohou poškodit čepel nože
- příliš agresivní prostředky
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.